Tuesday, 27 March 2012

You Tube..who is it?? 6_^

hey guys!! haha aku saja je wat post ni..aku nak citer psal penyanyi You Tube...mcm Najwa Latif,, Shila Amzah,, Greyson Chance..tp yg aku nk citer ni bkn psal dowg.."Sam Tsui"..or name sebenar dia Samuel Tsui...dia ni selalu nyer cover lagu Adele mcm 'someone like you' ngn ' rolling in the deep'..n bnyk la lagi yg dia selalu cover..first aku dgr lagu yg dia cover lagu 'just a dream'..dia ngn Christina Grimmie..pastu aku terus follow dia..dgo lagu-lagu yg dia cover..sedap and tgk lak dia yg hensem tu..huhu dia selalu nyer cover lagu ngn  bestfriend dia Kurt Schneider...actually Sam ni ada gak lagu dia sendiri 'Don't Want An Ending'..

 ini la dia SAM TSUI...^_^

video

'hold it against me'

so,, ni la dia antara penyanyi yg aku minat..even dia juz cover lagu penyanyi2 yg famous tapi aku sgt ske ngn suara dia..=)

the END..rajin-rajin la usha blog ni ye..=)

Sunday, 25 March 2012

matrik...matrik...matrik..=)

matrik?? ase nyer ramai org da tw apa itu matrik...lepas je SPM, aku ditawarkan utk mnyambung pelajaran aku kt Kolej Matrikulasi Kedah (KMK)..mcm-mcm la aku belajar kat matrik ni,, yela for the first time aku dok jaoh ngn parents aku..sob..sob..sob...=(

First day daftar,, mmg xknl sape pon..yela dari sekolah aku, aku sorg je matrik situ...kt matrik kelas yg plg aku suke kelas fizik r..haha sgt xbosan mcm kelas lain..yg ajar aku name dia Sir Khairi..dia ajar aku sem 1 and sem 2..klo sem 2 lak aku suka kelas Sir KJ(Khairul Jefri)..Sir KJ tu da mcm ayah kteowg smue dak kelas aku rapat ngn dia..dia tu felo,, so klo aku ad wat hal..aku mintak tlg dia la settle kan,,huhu hal tu,, hanya aku n kawan-kawan aku je yg taw..zaman nakal-nakal sekarang xda..huhu 

classmate aku kt umah Sir KJ...=)


 with Sir KJ again...=)

Sem 1 aku ada join pesta tanglung as ajk..itu bdk cina kelas aku yg ajak..pesta tu selama 3 hari dari ari jumaat cmpai ari ahad..mcm-mcm la yg ada,, jualan, persembahan, and yg plg kteowg semua suka jln-jln keliling matrik smbil bwk tanglung..hahaha 

yg tgh-tgh 2 la hero dia...
 
meriah kn?? huhu...=)



knp 6? coz group aku ada 6 org...hehe



 lilin ni group aku je ley ambik bnyk..coz aku ajk..huhu
 
Since kat matrik la aku dapat kawan yg betoi-betoi rapat ngn aku..nme dia Wan Sheba Farah Huda Wan Abd Karim..tudia aihh penat nk type name dia saje..haha aku kwn ngn dia waktu sem 2..kebetulan dia satu tutor ngn aku..waktu result PSPM kuar,, dia beria je ambik no matrik aku..aku pon xtw bile dia ambik,, tibe-tibe waktu dalam kuliah..dia bagi tw aku,, dia kata aku dpt tuttttt..hehe waktu tu aku agk bengang gak la kn,, coz result aku da ade org len tgk..then aku tye la dia.."asal hg ambik no.matrik aku? ble weyh?"..then dia jawab..aku expect hg dapat 4 flat..aku pon ngn segan aku,, pi la tgk result dia..dia xnak tgk..rupa-rupa nyer dia tu yg 4 flat..HAMPEH!! hahaha kteowg mcm satu kepala,, dia pon ma n abah aku da anggap dia mcm anak sendiri..tu yg lagi membuatkn kteowg rpat..waktu UPS utk sem2,, bley dikatekan aku dpt 'F' utk semua subjek..aku xtw tang mne silap nyer,, cmpai aku dapat lagu 2..sedih xtw nk ckp la..aku xbgtw parents aku pon sal benda ni..sampai la aku abis matrik,, aku citer semua nyer kt ma aku..org yg sgt-sgt m'mbantu aku waktu tu adlh kwn bek aku 'sheba'..dia ajr aku,, bg nasihat,, mcm-mcm la supaya aku x give up..thank you my 'kakak'..hehe sorry juz kidding...conclusion nyer..aku syg kt dia mcm mne aku syg kt family aku..huhu luv u lah!! yucks!!....

kt belakang dia tu,, alisa..=)

sibuk je,, sbnar nyer aku yg nk tgkp dlu bwk pokok klape ni..grrr




the END..rajin-rajin la usha blog ni ye..=)

Thursday, 22 March 2012

this is me...^_^

Fatin Zulaikha..thats my name,, aku lahir dekat Pahang 26.06.1992...so now i'm already 19 not 20..hhaaha coz bufday aku lom cmpai lg..aku ank no 2 drpd 4 adik-beradik..aku penah sekolah kt Pahang jp tp aku lupa nama sekolah 2..huhu then parents aku pindah Kuala Kangsar, Perak..so aku pon msok la Sekolah Rendah Raja Muda Musa..sekali ngn abg aku..sekolah menengah lak kt Taiping,, form 1 cmpai form 3 dkt SMK Kg. Jambu..then form 4 n form 5 dkt SMK Dr. Burhanuddin..

result aku mase sekolah biase-biase je..then aku msok matrik..Kolej Matrikulasi Kedah..yg dekat Changlun 2...n now i'm here..UTM (Universiti Teknologi Malaysia)..dlm kos sains komputer database system...kt jhor kot..jaoh ngn umah aku..so blik pon 1 tahun 2 kali je..sob3..=(

aku xske baca buku cgt..tp bku-bku tertentu je aku baca mcm buku 'Dear Yayah'..aku ase buku ni agak famous dikalangan dak pompuan..huhu...aku suka jln-jln sebenar nyer..ley tgk tmpt owg,, hehe

ckup la ek cmpai sini...thnx coz sggup bace entry y xsbrape ny =D

SK Raja Muda Musa


SMK Kg. Jambu



SMK Dr. Burhanuddin

Kolej Matrikulasi Kedah 
 


Universiti Teknologi Malaysia

the END..rajin-rajin la usha blog ni ye..=)

my adik-adik...^_^

post kali ni saja je aku gabungkan adik-adik aku tu..coz diowg mmg sgt rapat,, adik aku yg no. 3 name dia Farah Zulaiha n yg bongsu Farhah Zubaidah...dua-dua sekolah sama dari sekolah rendah cmpai la menengah...yg no. 3 tu form 3..n yg sowg lg form 1..dua-dua sekolah Convent..senang la ma aku nak antar n ambik...hehe

adik aku yg Farah ni aku pggil 'akak'..huhu dia pon xpggil aku kkak..akak ni pon mcm abah senyap je...wat je keja..blik je sekolah mesti ada je keja yg dia nk wat,, buku sentiasa kat tgn..nk ponteng sekolah pon ssah tw..sbb 2 la baru-baru ni dia dpt anugerah pelajar harapan sekolah...hahahaha bangga k jd kkak dy..akak ni mmg bek..apa yg aku ckp cmue nyer dia ikut..n ma aku ckp dia lagi matang drpd aku,, hurm aku ase mcm aku da ckup matang da..hahah perasan je lbey...aku doakan dia akn berjaya setimpal ngn usaha dia selama ni.."don't worry akak,, insyaallah akak akn dpt 8A's..aminn"'...

Farhah Zubaidah..kteowg 1 family pggil dia 'aida'...adik aku ni sgt la suka tgk cartoon..smpai da form 1 still tgk cartoon dia 2..d'sbbkan dia abah aku sggup la ambik channel cartoon kt astro 2..ish3 adik2..tp sejak dia sekolah convent ni dia jarang skit nak tgk cartoon c0z kerja b'timbun-timbun..so kurang la ckit ma aku nk m'bebel kat dia..haha adik aku ni kt umah bnyk ckp..ade je bnde dia nk ckp..tp bile kt sekolah senyap..t'blik lak ngn akak..mcm mne la ley jd cm2..dlu wak2 mle-mle msok sekolah menengah akak la yg jd kwn dia..b'bulan gak la coz dia senyap cgt kt sekolah..nceb bek la ada akak..klo x,, aish xtw la..

adik-adik aku ny pggil aku aten..klo blik umah je aku akn bwak dowg jln-jln n tgk wayang..so dowg selalu la tye ble aku nk blik..yela nk arap kn ma n abah aku..dowg xtgk wayang..nk soh abg aku bwak..adik aku kne bwak kuar uit tabung la alamat nyer..dia akn mtx la blnje pape dlu bru ley kuar ngn dia..

cmpai sini jela story sal adik-adik aku yg cantik mcm aku ni..huhu =)


pic adik-adik aku n ma...=)

the END..rajin-rajin la usha blog ni ye..=)